Китай: тваринний ринок Уханя не був джерелом коронавірусу

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Китайські центри з контролю і профілактики захворювань заявили, що не розглядають ринок морепродуктів в Ухані як місце виникнення спалаху COVID-19.

Про це повідомляє Science.Allert.

«Тепер зʼясовується, що ринок став однією з жертв», — сказав директор китайського відомства Гао Фу.

За інформацією видання, зразки, які зібрали у тварин на ринку, дали негативний результат на новий коронавірус. Відповідно, тварини не могли заразити покупців.

Дослідження, які опублікували в січні, показують, що перша людина, яка отримала позитивний результат тестування на COVID-19, швидше за все, заразилася 1 грудня, а перші симптоми у неї зʼявилися 8 грудня. Вчені, які робили це дослідження, також виявили, що 13 з 41 перших випадків не повʼязані з китайським ринком морепродуктів.

  • Раніше припускали, що коронавірус міг потрапити на ринок з місцевої лабораторії Уханьського інституту вірусології, де вчені досліджували коронавіруси. Однак і китайські, і американські експерти сказали, що доказів цієї теорії немає.
  • В лабораторії стверджують, що у них немає інформації про новий коронавірус. Крім того, COVID-19 генетично відрізняється від будь-якого виду живого вірусу, який вивчався в інституті.
  • Першою людиною у китайському місті Ухань, у якої підтвердили коронавірус, могла бути жінка, яка продавала креветки на ринку морепродуктів «Хуанань».