Австрія оголосила про повернення до жорсткого локдауну. Нові обмеження поки вводять на три тижні

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Австрія оголосила про повернення до жорсткого локдауну. Нові обмеження поки вводять на три тижні

Barcroft Media / Contributor

В Австрії з вівторка, 17 листопада, через зростання кількості хворих на коронавірус повертають суворий локдаун, який діятиме як мінімум до 6 грудня. Про це повідомив канцлер Себастіан Курц, пише газета Kurier.

До попереднього переліку жорстких карантинних обмежень, які почали діяти 3 листопада, додається ще кілька нових. Курц, оголошуючи локдаун, закликав громадян ні з ким не зустрічатися найближчими тижнями.

На додачу до діючої комендантської години з 20:00 до 6:00 австрійців тепер зобов’язали залишатися вдома — крім виходу на роботу, за покупками, візиту до лікаря або для заняття фізичними вправами на свіжому повітрі і вигулу собак.

Також влада обмежила контакти громадян, дозволивши їм протягом дня зустрічатися тільки з однією людиною, окрім членів сімʼї. Школи повністю переходять на дистанційне навчання.

Ресторани і бари, як і раніше, будуть зачиненими, також не працюватимуть і салони краси. Залишаться відчиненими магазини з продуктами та побутовою хімією, аптеки, банки та заправні станції.