Британія та Австрія вводять новий локдаун. Людям заборонять виходити з дому без вагомих причин

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Британія та Австрія вводять новий локдаун. Людям заборонять виходити з дому без вагомих причин

Barcroft Media / Contributor

У Великій Британії на тлі зростання кількості хворих на коронавірус слідом за Німеччиною та Францією вводять посилений карантин — він діятиме з 5 листопада до 2 грудня. Про це оголосив премʼєр-міністр Борис Джонсон, повідомляє Reuters.

«Настав час діяти, тому що альтернативи немає», — наголосив Джонсон, зазначивши, що якщо влада не буде діяти, то щодня помиратимуть по кілька тисяч людей.

У Британії, яка перетнула позначку в 1 мільйон хворих, на час локдауну просять жителів залишатися вдома. Покидати помешкання можна для роботи, навчання, відвідин лікаря, купівлі товарів першої необхідності чи занять спортом на свіжому повітрі. На час карантину працюватимуть лише магазини з товарами першої необхідності, інші зможуть видавати товари, оформлені онлайн. Ресторани, бари і паби зачинять, проте вони зможуть видавати замовлення навинос або для доставки.

Повторний локдаун вводить і Австрія, який діятиме з 3 листопада і триватиме до кінця місяця, про що оголосив федеральний канцлер Себастіан Курц. Карантинні заходи включатимуть і комендантську годину — з 20:00 до 06:00. Це обмеження попередньо діятиме до 12 листопада і не передбачає повну заборону: виходити можна буде на роботу, щоб помогти іншим людям, для купівлі продуктів чи ліків, а також для пробіжки, прогулянки чи вигулу собаки, уточнює Укрінформ.

Заклади громадського харчування на період локдауну будуть зачинені, за винятком видачі замовлень навинос. Готелі мають припинити прийом туристів, але людей, які прибувають у відрядження, зможуть розміщувати.

Учні старших класів та студенти перейдуть на дистанційне навчання. Молодші та середні класи продовжать навчання, працюватимуть і дитсадки. Не працюватимуть кінотеатри, концертні зали, фітнес-зали та басейни.

Португалія, у свою чергу, теж вводить обмеження, але часткові, і вони торкнуться 70% території країни. Люди повинні залишатися вдома, за винятком виходу на роботу, навчання чи інших важливих справ, пише BBC.

  • Європа бʼє рекорди з добової захворюваності на коронавірус. Країни вводять додаткові заходи карантину (комендантську годину, обмеження на поїздки, зачиняють місця скупчення людей). Ірландія і Чехія вже оголосили локдаун. Німеччина та Франція повертають посилений карантин — не працюватимуть ресторани, кінотеатри та фітнес-центри.