У Раді голови фракцій зібралися на нараду з Разумковим та ОП. Розглядають три основні питання

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Верховній Раді 30 листопада проходить погоджувальна рада керівництва парламенту та голів фракцій за участю керівництва Офісу президента. На ній розглядають три основні питання.

Про це повідомляють співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко у Facebook та заступник голови фракції «Голос» Ярослав Железняк у Telegram.

За словами Геращенко, серед питань — закони на підтримку бізнесу, вирішення проблеми фізичних осіб-підприємців (ФОП) та повернення кримінальної відповідальності за неправдиве декларування.

Железняк зазначив, що графік Ради залишається без змін. Проєкт Державного бюджету на 2021 рік розглянуть або через один пленарний тиждень, або на позачерговому засіданні — з 7 грудня.

«Закони президента про підтримку бізнесу. Швидше за все ad hoc процедура на цьому тижні, щоб дати можливість Кабміну якнайшвидше впровадити компенсацію. Закони щодо відновлення антикорупційної інфраструктури — сподіваюся, буде знайдений компроміс по № 4434», — розповів нардеп.

Водночас спікер Ради Дмитро Разумков наголосив, що парламент не може розглянути президентський пакет законопроєктів про підтримку бізнесу за скороченою процедурою ad hoc через відсутність згоди фракції «Опозиційна платформа — За життя», повідомляє «Еспресо».

Також Разумков підтверджує, що законопроєкт про Держбюджет на цьому пленарному тижні не розглядатимуть, оскільки нардепам потрібен час для ознайомлення. Проєкт можуть розглянути або на наступному пленарному тижні, або вже на позачерговому засіданні.

Разумков на засіданні також закликав усі фракції до кінця дня 30 листопада внести пропозиції щодо законопроєкту про відтермінування введення реєстраторів розрахункових операцій для ФОП, пише Інтерфакс-Україна.