Трамп сумнівається, що Верховний суд США розгляне скаргу про фальсифікацію виборів. Радники сказали, що з цього нічого не вийде

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Трамп сумнівається, що Верховний суд США розгляне скаргу про фальсифікацію виборів. Радники сказали, що з цього нічого не вийде

Alex Wong / Getty Images

Президент США Дональд Трамп, який не вірить у перемогу Джо Байдена та вважає, що вибори було сфальсифіковано, сумнівається у можливості розгляду своїх скарг Верховним судом. Раніше він заявляв, що саме цей суд вирішить результат виборів.

Про це повідомляє Financial Times.

Ще до виборів президент говорив, що визнає перемогу Байдена, якщо так вирішить Верховний суд, а після появи перших результатів обіцяв, що доведе до суду справу про фальсифікації. Проте наразі він уже не вважає, що в цьому є сенс.

«Проблема в тому, що важко потрапити до Верховного суду. У мене є найкращі адвокати, які хочуть перемоги в цій справі, якщо вона потрапить туди, але вони кажуть, що дуже складно проштовхнути туди справу», — сказав він в ефірі телеканалу Fox News.

Трамп зазначив, що досі вірить у можливість перемоги, і хотів би подати «один великий і прекрасний позов», у якому б зібрав «беззаперечні докази» фальсифікацій, проте радники сказали йому, що такої можливості немає.

«Моя позиція не зміниться і через шість місяців», — пояснив він своє небажання визнавати поразку.

Президент звинуватив ФБР у небажанні розслідувати свої скарги щодо порушень на виборах, а також підтвердив свою готовність до передачі влади команді Байдена.