Разумков вдруге отримав позитивний тест на коронавірус

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Разумков вдруге отримав позитивний тест на коронавірус

Кримський Андрій / УНІАН

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков через два тижні після зараження коронавірусом отримав повторно позитивний тест і залишається працювати на самоізоляції.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Вже два тижні, як я перебуваю на самоізоляції вдома. Почуваюся значно краще, але результат тесту досі «позитивний». Тому вимушений дистанційно працювати над питаннями, які будуть розглядатися наступного пленарного тижня», — написав він.

Водночас Разумков висловив сподівання, що наступного тижня зможе повернутися до повноцінної парламентської роботи.

«Статистика захворюваності народних депутатів поки невтішна, але я сподіваюся, що віддалений формат роботи в комітетах та відсутність пленарних засідань Верховної Ради протягом останніх тижнів має позитивно вплинути на загальну картину», — зазначив спікер парламенту.

За словами Разумкова, досі невирішеною залишається ситуація фактичної зупинки антикорупційної реформи, яка склалася внаслідок рішення Конституційного суду.

«Робоча група з врегулювання цього питання, утворена парламентом, провела вже 5 засідань та узгодила низку ключових позицій. Найголовніші з них — повернення кримінальної відповідальності за декларування недостовірної інформації та умисне неподання декларації. Впевнений, парламент пройде це випробування гідно, у прийнятні терміни та у повній відповідності до закону і верховенства права», — розповів голова ВР.

Також Разумков нагадав, що Рада чекає від Кабінету міністрів підготовлений проєкт бюджету на 2021 рік.

«Часу для його ухвалення залишилося не так багато», — додав він.