Уряд продовжив «дитячі» виплати ФОПам, які через карантин обмежили роботу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Уряд продовжив «дитячі» виплати ФОПам, які через карантин обмежили роботу

Gerard Launet / Getty Images

Уряд продовжив виплати на дітей ФОПам, які вимушені обмежити свою роботу через карантин. Про це повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль.

Таким чином, якщо в родині підприємця є діти віком до 10 років, держава допомагатиме з їх забезпеченням. На кожну дитину виплатять приблизно 2 тисячі гривень.

Усі заявки, які були подані у період з травня до серпня, продовжать автоматично. Загальне фінансування для українських родин за цією програмою до кінця року становитиме один мільярд гривень.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський анонсував компенсації (до 8 тисяч гривень) та податкові канікули ФОПам, які постраждали через карантин. Аби отримати кошти, необхідно відкрити додаток «Дія», внести дані та додати банківську картку, на яку за декілька днів прийдуть гроші. За словами Зеленського, понад мільйон українців зможуть отримати допомогу за цією програмою, а її загальний обсяг становитиме майже 10 мільярдів гривень.

Крім того, передбачаються податкові канікули. При посиленні карантину 200 тисяч ФОПів першої групи звільнять від сплати всіх податків і зборів, включно з ЄСВ. Окрім цього, відновлюються програми підтримки бізнесу — матеріальна допомога ФОПам, які мають дітей до 10 років, й компенсації через часткове безробіття.

Нагадаємо, в Ужгороді підприємців, яким не можна працювати на вихідних, звільнили від сплати податку.