В Ужгороді підприємців, яким не можна працювати на вихідних, звільнили від сплати податку

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В Ужгороді підприємців, яким не можна працювати на вихідних, звільнили від сплати податку

Мер Ужгорода Богдан Андріїв.

Немеш Янош / УНІАН

В Ужгороді міська влада вирішила на грудень звільнити від сплати єдиного податку підприємців І та ІІ груп, які через карантин вихідного дня не можуть працювати у суботи та неділі. Про це повідомив міський голова Ужгорода Богдан Андріїв у Facebook.

«На останній місяць цього року звільнили малий та середній бізнес, діяльність якого зупинена постановою Кабміну, і від сплати земельного податку та за оренду комунального майна», — додав Андріїв.

Окрім цього, до кінця карантину кафе та ресторани звільнили від плати за комунальне майно — літні тераси. Таким чином намагаються допомогти підприємцям «утриматись на плаву».

Міська рада звернулась до уряду, аби там розглянули можливість звільнити категорію підприємців, які не можуть працювати на вихідних, від сплати єдиного соціального внеску — як за себе, так і за найманих працівників, а також продовжити дію постанови про виплату допомоги на дітей ФОПам І та II групи.

Нагадаємо, в Ужгороді чинний мер міста Богдан Андріїв переміг у першому турі з результатом 25,4% голосів. На другому місці опинився кандидат від «Слуги народу» Віктор Щадей — за нього проголосували 17,93%. Вони обидва позмагаються за крісло мера у другому турі, який відбудеться 22 листопада.

  • В Україні ввели карантин вихідного дня. Попередньо він триватиме до 30 листопада, але його можуть продовжити. У вихідні, згідно з розпорядженням Кабміну, можуть працювати тільки аптеки, продуктові магазини, СТО, заправки, пошта і транспорт.