ВАКС закрив справу ексміністра Насалика про недостовірне декларування. Колишній очільник Міненерго вимагає продовжити розгляд

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
ВАКС закрив справу ексміністра Насалика про недостовірне декларування. Колишній очільник Міненерго вимагає продовжити розгляд

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Вищий антикорупційний суд закрив справу колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика через рішення Конституційного суду.

Про це повідомляє у своєму Telegram-каналі «Центр протидії корупції».

Насалику інкримінували невнесення в декларацію про доходи з 2015 до 2018 року $1,2 мільйона, досудове розслідування завершилося у серпні 2019 року.

За даними ЦПК, слідство виявило недостовірні відомості в декларації Насалика і за 2019 рік — на 29,6 мільйона гривень.

Водночас сам Насалик вимагає продовжити розгляд його справи.

«Я отримав статус підозрюваного, а потім ще й обвинуваченого у злочині, який я не скоював. Закриття справи — це порушення моїх прав на доступ до правосуддя і справедливий суд, на компенсацію і відновлення моїх прав, порушених діями слідства», — заявив він на засіданні суду, повідомляють Українські новини.

Проте ВАКС відмовив колишньому міністру в задоволенні клопотання. У зв’язку з цим Насалик заявив, що оскаржуватиме це рішення в апеляційній інстанції.