У ЄС закликають грузинську опозицію не блокувати роботу парламенту

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Європейському Союзі закликали опозицію в Грузії припинити бойкот роботи парламенту та співпрацювати з правлячою партією.

Про це йдеться у заяві речника верховного представника ЄС із закордонних справ Петера Стано.

«Після виборів Європейський Союз сподівається, що більшість і опозиція знайдуть необхідний компроміс, щоб забезпечити співпрацю в парламенті для просування реформ та вирішення нагальних медичних і соціально-економічних проблем Грузії», — заявив він.

Опозиція та правляча партія «Грузинська мрія» провели вже кілька раундів перемовин, однак досі не досягли жодних домовленостей.

  • 30 жовтня у Грузії відбулися парламентські вибори. За даними ЦВК, лідирує правляча партія «Грузинська мрія» з результатом у понад 48%, у блоку Саакашвілі — вдвічі менше. Водночас ще 30 мандатів отримають депутати в мажоритарних округах.
  • Альянс грузинських опозиційних партій, який незгодний з офіційними результатами виборів, заявив про бойкот роботи парламенту. Вони відмовляються визнавати результати і планують щоденні протести аж до того моменту, коли будуть призначені перевибори. Як мітингарі, так і омбудсмен країни заявляють про численні порушення під час виборчого процесу.