У Грузії оголосили результати другого туру парламентських виборів. На всіх мажоритарних округах перемогли кандидати від правлячої партії

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У Грузії оголосили результати другого туру парламентських виборів. На всіх мажоритарних округах перемогли кандидати від правлячої партії

Mikhail Japaridze \ TASS via Getty Images

На всіх мажоритарних округах у другому турі парламентських виборів у Грузії перемагають кандидати від правлячої партії «Грузинська мрія».

Про це пише Інтерфакс.

Другий тур виборів тривав у 17 мажоритарних округах Грузії. Всюди перемогли кандидати від «Грузинської мрії», водночас опозиційні кандидати вибори бойкотували і не брали в них участі.

«У новому парламенті правляча партія «Грузинська мрія» отримає 90 депутатських мандатів, а вісім опозиційних партій — 60 мандатів. Ми знову пропонуємо опозиції відмовитися від бойкоту і повернутися до політичної діяльності в парламенті», — заявив виконавчий секретар «Грузинської мрії» Іраклій Кобахідзе.

  • 30 жовтня у Грузії відбулися парламентські вибори. За даними ЦВК, лідирує правляча партія «Грузинська мрія» з результатом у понад 48%, у блоку Саакашвілі — вдвічі менше. Водночас ще 30 мандатів отримають депутати в мажоритарних округах.
  • Альянс грузинських опозиційних партій, який незгодний з офіційними результатами виборів, заявив про бойкот роботи парламенту. Вони відмовляються визнавати результати і планують щоденні протести аж до того моменту, коли будуть призначені перевибори. Як мітингарі, так і омбудсмен країни заявляють про численні порушення під час виборчого процесу.