Кіберполіція пояснила звільнення і поновлення чоловіка Венедіктової, промовчавши про отримання ним 750 тис. грн

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Кіберполіція пояснила звільнення і поновлення чоловіка Венедіктової, промовчавши про отримання ним 750 тис. грн

Facebook / Irina Venediktova

У Департаменті кіберполіції пояснили обставини звільнення та поновлення на роботі чоловіка генерального прокурора Ірини Венедіктової Дениса Колесника.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Раніше, завдяки розслідування Bihus.info, стало відомо, що чоловік Венедіктової звільнився з Кіберполіції та отримав понад 750 тисяч гривень матеріальної допомоги. Проте, вже за 10 днів після цього він поновився на роботі.

«Поліцейський при звільненні має здати посаду, здати наявну службову документацію, спеціальні засоби, зброю, матеріальні цінності, закріплені за поліцейським, не пізніш ніж через місяць від дня отримання витягу з наказу. Виходячи з цього, Денис Колесник після звільнення перебував на території департаменту кіберполіції (ДКП) для реалізації зазначених вимог, а також під час проходження співбесіди на зайняття вакантної посади заступника керівника ДКП», — відповіли у Кіберполіції виданню.

У департаменті також пояснили, що «з метою наближення підрозділів кіберполіції до громадськості, у першу чергу відходу від стереотипу «каральної функції» поліції», посаду Колесника після його звільнення перевели у категорію «держслужбовця». І саме за цією категорією його знову прийняли на роботу.

Як пояснили у департаменті, Колесника звільнили зі служби у Нацполіції 30 вересня «у зв’язку зі скороченням займаної посади, а також наявною вислугою більш як 25 років для призначення пенсії». 1 жовтня на його посаду, вже кваліфіковану як «державна служба», оголосили конкурс, у якому Колесник і переміг.

При цьому, у зв’язку з чим Колесник після звільнення отримав 750 тисяч гривень допомоги, у Кіберполіції не відповіли.

  • 23 вересня народний депутат Гео Лерос, якого виключили з фракції «Слуга народу», повідомив, що генпрокурор Ірина Венедіктова орендує президентську дачу в Пущі-Водиці. Згодом це підтвердили і журналісти-розслідувачі програми «Схеми». Вони з’ясували, що Венедіктова орендує дачу за цінами, вдвічі нижчими за офіційні.
  • Сама Венедіктова назвала це вимушеним заходом «з міркувань безпеки», але пообіцяла звідти з’їхати протягом «декількох днів». Що стосується оплати, то вона зазначила, що не встановлювала розмір орендної плати за проживання в резиденції. Венедіктова повідомила, що звернулася до правоохоронних органів, щоб з’ясувати методологію розрахунку орендної плати, і якщо вона справді сплачує за оренду за заниженими цінами, то готова самостійно покрити різницю.
  • 2 жовтня в Держуправлінні справами розповіли, як Венедіктова змогла переїхати жити на державну дачу.
  • 5 жовтня журналісти Bihus.Info повідомили, що для Венедіктової вже готують іншу держдачу — у будинку відпочинку «Конча-Заспа». Її сусідом стане президент, який переїхав у липні.