Венедіктова підтвердила свій переїзд у президентську резиденцію. Каже, що це тимчасово, задля безпеки, і просить «повірити на слово»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Венедіктова підтвердила свій переїзд у президентську резиденцію. Каже, що це тимчасово, задля безпеки, і просить «повірити на слово»

УНІАН

Генпрокурор Ірина Венедіктова підтвердила свій переїзд у президентську резиденцію в Пущі-Водиці, яка перебуває на балансі Держуправління справами. Вона назвала це вимушеним заходом «з міркувань безпеки», але пообіцяла вже звідти з’їхати протягом «декількох днів». Про це Венедіктова повідомила у Facebook.

«Прошу повірити мені на слово, що переїзд у цій будинок — тимчасовий захід і перебралася я туди зовсім не тому, що дуже хотіла поліпшити свої житлові умови. Так було необхідно вчинити […] виключно з міркувань безпеки. Багато чого сталося за останній час, про що я розповісти не можу: від підкинутих дроном политих кров’ю мертвих птахів на балкон мого будинку до куди неприємніших і по-справжньому небезпечних обставин, суть яких я зараз розкривати не маю наміру», — стверджує Венедіктова.

Вона зазначила, що не встановлювала розмір орендної плати за проживання у резиденції. «Просто з нею погодилася, прекрасно розуміючи, що моє перебування у цьому будинку займе лише декілька місяців, не більше. Ніяких інших пропозицій я не шукала, нікому цим займатися не доручала, інші варіанти не розглядала», — додала вона.

При цьому, генпрокурорка стверджує, що не порушувала законів, та додає, що звернулася у відповідні органи з проханням надати їй методологію розрахунку орендної плати. «Якщо виявиться, що в питанні формування орендної плати не все так однозначно і вона могла бути встановлена на більш високому рівні, я негайно сама за своєю особистою ініціативою внесу необхідну доплату […] Ні в які змови ні з ким я не вступаю і не маю наміру», — наголосила вона.

Про що йдеться?

23 вересня народний депутат від «Слуги народу» Гео Лерос, якого виключили з фракції, повідомив, що генпрокурорка Ірина Венедіктова орендує президентську дачу у Пущі-Водиці.

У матеріалі виданні Naspravdi.Today вказано, що Венедіктова платить за шестикімнатне помешкання менше третини від суми оренди. У кошторисі держбюджету вказано, що на утримання резиденції передбачено понад 163 тис. грн витрат щомісяця. При цьому, у документах, які наводить видання, вказано, що Венедіктова щомісяця сплачує за маєток майже 64 тис. грн.

За постановою уряду 1994 року, у президентських резиденціях можуть проживати лише президент, спікер Верховної Ради та голова Кабміну. Проте у червні цього року уряд доповнив цю постанову, дозволивши використовувати помешкання, якщо в них на той час ніхто не проживає. Текст захищений державним грифом та доступний тільки для службового користування.