Зеленський з родиною переїхав у Конча-Заспу. «Схеми» повідомляють, що там зробили ремонт коштом держави

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Зеленський з родиною переїхав у Конча-Заспу. «Схеми» повідомляють, що там зробили ремонт коштом держави

Facebook / Офіс президента

Проєкт журналістських розслідувань «Схеми» ввечері 9 липня опублікував розслідування про те, що президент України Володимир Зеленський з сім’єю почав проживати у державній резиденції Конча-Заспа, яку напередодні відремонтували за держкошт. Після публікації розслідування Офіс президента підтвердив переїзд Зеленського.

Також в ОП повідомили, що у липні 2020 року президент продав будинок у селі Іванковичі в Київській області. Крім того, Зеленський продав земельну ділянку, на якій розташований проданий будинок.

8 липня «Бабель» повідомляв, що Зеленський продав землю та нерухомість дружині заступника голови фракції «Слуга народу» Валентині Кісєль за майже 13,5 мільйона гривень: 2 липня у президента купили земельну ділянку за 1 мільйон 356 тисяч гривень та нерухоме майно за 12 мільйонів 114 тисяч гривень.

«Схеми» повідомляють, що Зеленський користується у Конча-Заспі «будинком № 29». У цьому маєтку, також відомому як «дача Ющенка», напередодні зробили ремонт за державний кошт. Майже 200 тисяч гривень з бюджету пішло на послуги з «аварійно-відновлювальних робіт з поточного ремонту будинку», ще 110 тисяч гривень пішло на «ремонт системи пожежної сигналізації».

  • Доходи президента Володимира Зеленського та членів його родини за 2019 рік становлять 28 мільйонів 602 тисячі гривень. Родина також задекларувала маєток в Італії, пʼять квартир у Києві, квартиру в Ялті, пʼять недобудованих готельних номерів у Грузії та квартиру у Великій Британії, яку здає в оренду.