У ДУС розповіли, як Венедіктова змогла переїхати жити на державну дачу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Державному управлінні справами розповіли, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова змогла переїхати на державну дачу після відповідних змін до урядової постанови.

Про це йдеться у відповіді ДУС на запит «Української правди».

Раніше у державних резиденціях могли проживати лише президент, прем’єр-міністр і голова Верховної Ради. Але у червні 2020 року цю постанову змінили, але вона лишається засекреченою.

У Державному управлінні справами зазначили, що відповідні зміни до постанови були внесені для того, щоб дозволити проведення на державних дачах екскурсій або громадських чи мистецьких заходів.

Водночас відповідати на запитання, на якій підставі Венедіктова змогла переїхати на державну дачу і хто, згідно з постановою, може їх використовувати, у ДУС не захотіли і переадресували на сам комплекс «Пуща-Водиця».

  • 23 вересня народний депутат Гео Лерос, якого виключили з фракції «Слуга народу», повідомив, що генпрокурор Ірина Венедіктова орендує президентську дачу в Пущі-Водиці. Згодом це підтвердили і журналісти-розслідувачі програми «Схеми». Вони з’ясували, що Венедіктова орендує дачу за цінами, вдвічі нижчими за офіційні.
  • Сама Венедіктова назвала це вимушеним заходом «з міркувань безпеки», але пообіцяла звідти з’їхати протягом «декількох днів». Що стосується оплати, то вона зазначила, що не встановлювала розмір орендної плати за проживання в резиденції. Венедіктова повідомила, що звернулася до правоохоронних органів, щоб з’ясувати методологію розрахунку орендної плати, і якщо вона справді сплачує за оренду за заниженими цінами, то готова самостійно покрити різницю.