«Продукт недосконалості законодавства». Президент МАУ прокоментував підозру про збитки аеропорту «Бориспіль» і розповів, хто вніс заставу

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«Продукт недосконалості законодавства». Президент МАУ прокоментував підозру про збитки аеропорту «Бориспіль» і розповів, хто вніс заставу

Юлія Вебер / «Бабель»

Підозрюваний у завданні 16,5 мільйона гривень збитків міжнародному аеропорту «Бориспіль» колишній керівник підприємства, президент МАУ Євген Дихне не вважає, що відкрите Національним антикорупційним бюро провадження повʼязане з ним.

Про це він заявив в інтерв’ю «Бабелю».

«В Антикорупційному суді ми захищатимемо право менеджерів державних підприємств займатися ефективністю підприємства за допомогою тих інструментів, які є у ринкових структур. Це обвинувачення не мені, а недосконалості українського законодавства. Воно є продуктом недосконалості українського законодавства», — пояснив Дихне.

За словами президента МАУ, від коштів, сплачених за оренду площ, 70 відсотків компанія сплачувала до Фонду держмайна, поповнюючи бюджет держави та підприємства.

«Якщо площа не здавалася в оренду, це нуль і навіть мінус. У підприємства [«Бориспіль»] є великі витрати на кожен квадратний метр площі, яка не працює, але утримується», — додав він.

Також Дихне розповів, що заставу за нього, яку суд обрав як запобіжний захід, внесла компанія МАУ — 5 мільйонів гривень.

«Таке рішення ухвалили акціонери компанії», — додав він.

  • 7 вересня НАБУ викрило корупційну схему в аеропорту «Бориспіль», яка завдала державі збитків на 16,5 мільйона гривень. У цій справі оголосили дві підозри: колишньому керівнику аеропорту та начальнику служби орендних відносин. Їх підозрюють у порушенні ч. 2 ст. 364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем).
  • У жовтні Служба безпеки повідомила, що розкрила злочинну схему топменеджерів міжнародного аеропорту «Бориспіль» на будівництві обʼєктів інфраструктури у 2017—2018 роках.
  • У 2017 і 2018 році посаду генерального директора «Борисполя» обіймав Павло Рябікін. Його заступником був Євген Дихне, Кирило Звонарьов працював фінансовим директором.