НАБУ викрило корупційну схему в «Борисполі» на 16 мільйонів гривень. Підозру оголосили екскерівнику аеропорту

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

НАБУ викрило корупційну схему в аеропорту «Бориспіль», яка завдала державі збитків на 16 мільйонів гривень.

Про це пише пресслужба Бюро.

«Службові особи ДП «МА «Бориспіль» з 2014 по 2019 рік на підставі укладених договорів попередньої оренди неправомірно передавали приміщення суб’єктам підприємницької діяльності за заниженою вартістю. За двома незаконними договорами розмір завданої ДП «МА «Бориспіль» шкоди перевищує 16,5 млн грн», — йдеться у повідомленні.

Там зазначили, що у 2019 році після того як НАБУ повідомило керівництву аеропорту про такі договори їх укладати припинили. За законом, оскільки майно «Борисполя» належить державі, то і передавати його в оренду може лише Фонд державного майна за спеціальною конкурсною процедурою.

У цій справі вже оголосили дві підозри: колишньому керівнику аеропорту та начальнику служби орендних відносин. Їх підозрюють у порушенні ч.2 ст.364 ККУ («Зловживання владою або службовим становищем»).

Наразі генеральним директором аеропорту «Бориспіль» є Павло Рябікін. На цій посаді він перебуває з 2017 року. Його попередником був чинний гендиректор авіакомпанії МАУ Євгеній Дихне, який керував аеропортом з 2014 до 2017 року.

  • Гендиректор аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін 7 серпня попередив про можливість банкрутства летовища. За його словами, у вересні аеропорт розраховує вийти на нульові прибутки — коли їхні операційні надходження покриватимуть операційні витрати.
  • Правоохоронці викрили схему незаконного заволодіння коштами, яку організували в рамках реконструкції аеропорту «Бориспіль». Кошти отримали шляхом зловживання службовим становищем та ухиляння від сплати податків у великих розмірах.