Аеропорт «Бориспіль» відновить роботу з 15 рейсами, але деякі ще можуть скасувати. У планах — скорочення працівників

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Аеропорт «Бориспіль» відновить роботу з 15 рейсами, але деякі ще можуть скасувати. У планах — скорочення працівників

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Міжнародний аеропорт «Бориспіль» розпочне роботу 15 червня разом з відновленням міжнародного авіасполучення в Україні. З понеділка планує обслуговувати 15 рейсів на день, але деякі з них авіакомпанії ще можуть скасувати.

Про це заявив на пресконференції директор аеропорту Павло Рябікін, повідомляє Укрінформ.

Він наголосив, що деякі компанії можуть скасовувати заплановані рейси, тому що поки немає великого попиту на польоти.

«З понеділка в плані 15 регулярних рейсів, це згідно з заявами компаній. Чи будуть вони виконуватися зараз, сказати складно. Тому що компанії, які почали продаж квитків, бачать не дуже великий попит, і я не можу виключати того, що деякі компанії будуть скасовувати заплановані рейси», — зазначив Рябікін.

За його словами, більшість запланованих рейсів будуть внутрішніми. Проте також заплановано авіасполучення з Великою Британією та іншими європейськими країнами за заздалегідь заявленими рейсами, які мали раніше статус евакуаційних.

Рябікін також розповів, що цього року аеропорт загалом запланував скорочення працівників внаслідок падіння доходів через припинення регулярного авіасполучення.

«Щодо скорочень, то в кризу ми увійшли з кількісним складом 3 700 людей, на вчорашній день чисельність становила 3 350 людей, якщо я не помиляюсь. Приблизно 350 — це вакансії, ті, в кого закінчилася угода, пенсіонери. Це була перша хвиля. Зараз ми готуємо зміну структури, яка потягне за собою скорочення чисельності, і плануємо цього року вийти на показник близько 3 000 працівників. Це те, що в наших планах, і те, що відповідає очікуванням ринку», — сказав Рябікін.

Також він зауважив, що після заборони авіаперевезень у середині березня протягом цих трьох місяців в аеропорту все одно були необхідні витрати для забезпечення діяльності, але їх вдалося скоротити орієнтовно вдвічі.

  • З 5 червня в Україні відновили внутрішнє авіасполучення, а з 15 червня заплановано відновлення міжнародного. Державна авіаційна служба оприлюднила перелік вимог до авіакомпаній для здійснення перельотів на час карантину.
  • Міністерство закордонних справ на двосторонньому рівні веде переговори про відновлення авіасполучення з кількома країнами. У відомстві вже очікують на відновлення сполучення з Азербайджаном, Болгарією, Грузією, Туреччиною і Кіпром. При цьому міністр Дмитро Кулеба наголосив, що відновлення авіасполучення залежить не тільки від рішення України, але й від країни, до якої летять.
  • У той же час, Брюссель рекомендуватиме державам у Європейському Союзі відкриття зовнішніх кордонів із 1 липня.