Єврокомісія рекомендує країнам ЄС приймати туристів з 1 липня

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Єврокомісія рекомендує країнам ЄС приймати туристів з 1 липня

Kristijan Arsov / Unsplash

Європейський Союз планує «поступове і часткове» послаблення заборони на більшість поїздок у блок з 1 липня. Про це повідомляє Bloomberg.

Послаблення обмежень щодо поїздок в ЄС має відбутися 15 червня, оскільки Європа активізувала боротьбу з пандемією коронавірусу.

Запропоноване помʼякшення обмежень з наступного місяця буде «враховувати ряд принципів і критеріїв» і «засноване на загальному скоординованому підході держав-членів», заявив глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель.

Відомо, що Європа прагне врівноважити конкуруючі бажання відродити внутрішню економіку в період літнього туристичного сезону та захиститися від другої хвилі інфекції.

Раніше комісар ЄС з питань внутрішніх справ Ільва Йоганссон заявляла, що країни-члени планують продовжити заборону на вʼїзд іноземців до ЄС щонайменше до 1 липня.

  • Італія відкрила кордони для громадян країн Євросоюзу та Шенгенської зони, більшість інших європейських країн діятимуть так само.
  • Для більшості країн, включно з Францією, Бельгією, Німеччиною, Грецією, Австрією, Нідерландами та Чехією, відкриття починається з середини червня.
  • Іспанія розраховує приймати іноземних туристів з липня.