ЄС продовжить заборону на вʼїзд іноземців щонайменше до липня, зокрема й для українців

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
ЄС продовжить заборону на вʼїзд іноземців щонайменше до липня, зокрема й для українців

Photo by Florian Gaertner / Photothek via Getty Images

Країни-члени Європейського Союзу планують продовжити заборону на вʼїзд іноземців до ЄС щонайменше до 1 липня.

Про це заявила комісар ЄС з питань внутрішніх справ Ільва Йоганссон за підсумками засідання міністрів внутрішніх справ країн ЄС, повідомляє Bloomberg.

Йоганссон наголосила, що більшість країн ЄС підтримують продовження заборони щонайменше до 1 липня.

При цьому Єврокомісія закликала відкрити внутрішні кордони ЄС раніше — до кінця червня.

Повна заборона на вʼїзд туристів з-за меж ЄС попередньо діяла до 15 червня.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба переконаний, що країни ЄС відкриють свої кордони для українців після «незначного поліпшення» ситуації з COVID-19 в Україні.

«Ми ведемо переговори з усіма країнами, які становлять інтерес для українців як точки, в які вони планують поїхати цього літа. При ухваленні цими країнами рішень про допуск громадян України немає проблем з довірою до статистики, немає проблем з довірою до кількості тестів», — цитує Кулебу Укрінформ.

У всій Європі країни поступово скасовують внутрішні карантинні обмеження, протягом останніх днів деякі з них почали відкривати кордони.

Італія відкрила кордони для громадян країн Євросоюзу та Шенгенської зони, більшість інших європейських країн діятимуть так само.

Для більшості країн, включно з Францією, Бельгією, Німеччиною, Грецією, Австрією, Нідерландами та Чехією, відкриття починається з середини червня. Іспанія розраховує приймати іноземних туристів з липня.