Кулеба назвав принципи, за якими обирають країни для відновлення авіасполучення

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Кулеба назвав принципи, за якими обирають країни для відновлення авіасполучення

УНІАН

Відновлення авіасполучення залежить не тільки від рішення України, але й від країни, до якої летять. Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів в інтервʼю The Village.

«Відновлення [авіаперельотів] не залежить від рішення однієї країни. Ми можемо зараз сказати: «Летіть усі». Але мало ухвалити рішення, що можна від нас вилетіти. Потрібно, щоб інша країна ухвалила рішення, що до них можна прилетіти. Ось цим ми зараз і займаємося», — пояснив Кулеба.

Головний критерій під час вибору країни, з якою відновлять сполучення — це здоровʼя. У країні, в яку людина планує летіти, мають бути гарантовані базові правила безпеки.

Другий критерій — це напрямки, найпопулярніші серед українців улітку. Міністр повідомив, що вже поговорив із главами МЗС Туреччини та Греції: домовилися, що з 1 липня можна буде літати в ці країни, якщо епідеміологічна ситуація буде стабільною до того часу. З іншими країнами теж ведуть перемовини.

Сам глава МЗС зазначив, що цього року разом з родиною буде відпочивати в Україні: спочатку у Херсонській області, потім — похід із дітьми у гори під Коломиєю.