ВАКС обрав запобіжний захід колишньому директору «Борисполя». Його підозрюють у завданні збитків на 16,5 мільйона гривень

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому директору аеропорту «Бориспіль», якого підозрюють у завданні збитків підприємству на 16,5 мільйона гривень.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

«У пʼятницю, 11 вересня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання детектива НАБУ та застосувала до колишнього керівника ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 5 255 000 гривень», — йдеться в повідомленні.

Підозрюваний має внести заставу протягом п’яти днів. До цього він повинен прибувати за першою вимогою детективів НАБУ чи прокурорів САП, не виїжджати з Києва та Київської області та здати паспорти для виїзду за кордон.

Як повідомляє «Суспільне», підозрюваним є чинний очільник авіакомпанії МАУ Євгеній Дихне. Він назвав підозри у неправомірній оренді «вимушеними заходами для ефективного управління».

«Коли я прийшов до аеропорту, він працював у трьох терміналах. Основна причина, чому він працював у трьох терміналах, — пасажири не хотіли летіти через термінал Д. Він був порожній, там не було ніяких сервісів. Це кінець 2014 року. Ми отримували скарги пасажирів по всіх каналах: чому таксі-шахраї, чому немає аптеки, чому немає кафе. Кому можна пояснити, що аптеки немає, тому що Фонд державного майна не виконує цей конкурс? Тому ця практика, яка, на жаль, мала місце в аеропорту «Бориспіль» з 2010 року, була вимушеним заходом ефективного управління підприємством», — пояснив він.

  • 7 вересня НАБУ викрило корупційну схему в аеропорту «Бориспіль», яка завдала державі збитків на 16 мільйонів гривень. У цій справі оголосили дві підозри: колишньому керівнику аеропорту та начальнику служби орендних відносин. Їх підозрюють у порушенні ч. 2 ст. 364 ККУ («Зловживання владою або службовим становищем»).