МОЗ Данії оголосив про зникнення штаму коронавірусу, виявленого у норок

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
МОЗ Данії оголосив про зникнення штаму коронавірусу, виявленого у норок

Ole Jensen / Stringer

Влада Данії оголосила зниклим штам коронавірусу, виявлений у норок.

Про це повідомляє Reuters.

«З 15 вересня не було виявлено нових випадків зараження серед норок, тому Державний інститут сироваток вважає, що цей варіант вірусу, швидше за все, зник», — йдеться в заяві Міністерства охорони здоровʼя Данії.

Крім того, в четвер міністерство, ґрунтуючись на поліпшенні показників поширення COVID-19 у північній частині Данії, де розташована більшість норкових ферм, оголосило про ослаблення карантинних обмежень.

  • Напередодні стало відомо, що на більш ніж 280 данських норкових фермах забили всіх заражених коронавірусом тварин. Ще на 25 фермах норки з підозрою на зараження. Через цю ситуацію міністр сільського господарства Могенс Єнсен повідомив, що йде у відставку.
  • У квітні 2020 року у норок почали виявляти мутовану форму коронавірусу. У тварин спостерігалися проблеми з диханням і також підвищена смертність. Першими про хворих тварин заявили Данія та Іспанія, згодом ВООЗ повідомила про випадки зараження норок в Італії, Нідерландах, США та Швеції. Норки при цьому заражали людей.
  • Мутований від норок коронавірус значно знижував здатність людей виробляти антитіла, що потенційно могло уповільнити створення вакцини.