Президент МАУ каже, що для нього стала «новиною» заява «слуги» Мотовиловця про заправку компанією літака з гуманітарним вантажем з Китаю

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Президент МАУ каже, що для нього стала «новиною» заява «слуги» Мотовиловця про заправку компанією літака з гуманітарним вантажем з Китаю

Юлія Вебер / «Бабель»

Президент «Міжнародних авіаліній України» (МАУ) Євген Дихне заявив, що для нього стала «новиною» інформація про те, що компанія заправила військовий літак ІЛ-76, на якому Офіс президента перевозив з Китаю гуманітарний вантаж для боротьби з коронавірусом. Про це він сказав в інтерв’ю «Бабелю».

Дихне зазначає, що у компанії немає свого пального, його закуповують в аеропорту «Бориспіль» у паливно-заправних компаній.

«Я навіть не знаю цього питання, можливо, і допомогли якимось чином […] Для мене це новина. Можливо, ми тимчасово позичили пальне», — сказав президент МАУ.

При цьому він зазначив, що з’ясує, чи повернули компанії пальне.

Про що йдеться?

Народний депутат «Слуги народу» Андрій Мотовиловець, який був одним із членів Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 при ОП, раніше заявив у інтерв’ю «Бабелю», що у березні цього року МАУ заправили літак Іл-76, який мав летіти до Китаю за гуманітарним вантажем.

За даними депутата, для рейсу за китайським вантажем був вільний Іл-76, який перебував у Маріуполі. Після його прибуття до Києва він мав порожній бак, тож його заправила МАУ.

Акціонером цієї компанії є олігарх Ігор Коломойський. Через накладені на нього санкції суму наданої допомоги не розкривають.

  • Міжнародний аудит фондів «Корпорація монстрів» і «Прайм», які за сприяння Офісу президента збирали і розподіляли гроші меценатів для боротьби з коронавірусом, проводити не будуть. В ОП натомість підготують для донорів звіт про використані кошти, а його результати оприлюднять після згоди всіх меценатів.
  • Вихідця з Латвії, бізнесмена Бориса Баума, який згодом очолив благодійний фонд «Прайм», у політику привів голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія. Вони були сусідами.