До вбивства білоруса Романа Бондаренка можуть бути причетні близькі до сина Лукашенка спортсмени. У Мережі з’явилися записи їхніх розмов

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
До вбивства білоруса Романа Бондаренка можуть бути причетні близькі до сина Лукашенка спортсмени. У Мережі з’явилися записи їхніх розмов

tut.by

До вбивства білоруса Романа Бондаренка в одному з дворів Мінська після сутичок через опозиційні біло-червоно-білі стрічки та прапори можуть бути причетними колишній боєць ММА та чемпіон світу з кікбоксингу Дмитро Шакута й очільник Федерації хокею Білорусі Дмитро Басков.

Про це йдеться у розслідуванні білоруської Tribuna.

Журналісти спробували встановити особи тих, хто брав участь у конфлікті увечері 11 листопада у мінському дворі. В одному з них і впізнали Шакуту за його одягом та голосом. Після своєї бійцівської кар’єри зараз Шакута керує власним клубом «Шок», а також тренує спецназ у білоруській військовій частині 3214.

Другим причетним вважають Баскова. Його теж впізнали по одягу. На відміну від інших, у сутичках він не брав участі, а лише спостерігав поруч. Ані Шакута, ані Басков не коментують ситуацію журналістам.

Басков раніше грав у хокей у чемпіонаті Білорусі, а потім став тренером сина Лукашенка. Після цього він зробив собі чиновницьку кар’єру у білоруському спорті.

Водночас 18 листопада Telegram-канал NEXTA оприлюднив записи розмов нібито Шакути та Баскова, які обговорюють побиття Бондаренка. У цій розмові вони зазначають, що до смерті чоловіка забили нібито вже правоохоронці, а тепер його вбивство хочуть повісити на них.

  • Нагадаємо, 12 листопада у лікарні Мінська помер 31-річний Роман Бондаренко, якого напередодні в тяжкому стані доправили до медиків. Його затримали правоохоронці увечері 11 листопада. Невідомі в масках приїхали у двір будинку, де він проживає, і почали зрізати біло-червоні прапори та стрічки. Унаслідок цього між ними та місцевими жителями почалися сутички. Згодом з мікроавтобусу, який був поруч, вибігли люди та затримали Бондаренка.
  • Через його смерть Євросоюз пригрозив Білорусі новими санкціями, а у країні нова хвиля протестів. Учасники акції використовують фразу «Я виходжу» — це останнє sms-повідомлення, яке Бондаренко надіслав.