Уманський пояснив, чому пішов з посади радника глави ОП: боротьба зі схемами в податковій та митниці провалилася

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Уманський пояснив, чому пішов з посади радника глави ОП: боротьба зі схемами в податковій та митниці провалилася

УНІАН

Колишній радник глави Офісу президента Ігор Уманський заявив, що його основний кейс на цій посаді стосувався боротьби зі «схемами» у податковій та митній службах, але вона провалена. Тому він вирішив подати у відставку. Про це він розповів на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

«Ці пів року минули, кейс, на моє глибоке переконання, провалився, тому подав заяву […] Ситуацію навколо митниці, і податкової, Автодору загально озвучував — реакція [керівництва ОП] була досить бурхлива, але я не побачив відповідних дій. Виключно через публічну позицію, через публічний тиск на очільників влади можливо змінити їхню позицію. Щоб мати змогу публічно про це говорити, я написав заяву [на звільнення], бо, маючи статус радника, це робити некоректно та неетично», — сказав Уманський.

Також ексрадник згадав про президентську програму «Велике будівництво». Він наголосив, що напруження щодо програми «в суспільстві є давно», бо саме ця стаття видатків зросла найбільше. За його словами, бюджет програми на наступний рік, плановий, перевищує бюджет Міністерства оборони і дорівнює бюджету на всю систему охорони здоровʼя.