«Ковідний фонд штучно витратили». Колишній праціник ОП Уманський розповів про привласнення коштів, виділених на будівництво доріг

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
«Ковідний фонд штучно витратили». Колишній праціник ОП Уманський розповів про привласнення коштів, виділених на будівництво доріг

УНІАН

Колишній радник голови Офісу президента Ігор Уманський заявив, що гроші з Фонду боротьби з коронавірусом, виділені на будівництво доріг, привласнили шість компаній, які постійно виграють тендери у програмі «Великого будівництва» Володимира Зеленського. Усього йдеться про 36 млрд грн.

За словами Уманського, внаслідок зростання корупції бюджет на будівництво доріг збільшився втричі, і наступного року «перевищуватиме бюджет Міноборони й може зрівнятися з бюджетом на всю медичну систему».

Колишній працівник ОП та ексміністр фінансів зазначає, що з початку програми «Великого будівництва» Зеленського змінилися вимоги до тендерної документації, внаслідок чого замовлення отримує лише шість компаній.

За його висновками, тендери цієї «шістки» складають близько 36 млрд грн — саме стільки передали Укравтодору з Фонду боротьби з коронавірусом. Уманський не наводить при цьому жодних назв компаній або прізвищ.

«Тобто без цих «пустотливих ручок» можна було б збудувати ту саму протяжність доріг та (увага!) не чіпати «брудними ручками» ковідний фонд і не позбавляти ресурсу хворих людей та хвору економіку. Але є факт — ковідний фонд штучно витратили», — підкреслив він.

За словами колишнього посадовця, Міжнародний валютний фонд вимагає аудиту як Фонду боротьби з коронавірусом, так і Укравтодору.