«Не можемо скасувати». У «Слузі народу» пояснили, чому не голосували за постанову про карантин вихідного дня

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Не можемо скасувати». У «Слузі народу» пояснили, чому не голосували за постанову про карантин вихідного дня

Кузьмін Олександр / УНІАН

У фракції «Слуга народу» заявили, що не бачать юридичного сенсу в постанові про пом’якшення карантину вихідного дня. За словами депутатів, його скасування чи зміна — прерогатива уряду.

Про це розповіла заступниця голови фракції Євгенія Кравчук у коментарі «РБК-Україна».

«Ми не можемо скасувати рішення Кабміну. Тільки він сам може змінити своє рішення. Але для товариства це був би хибний сигнал, що вже в наступні вихідні не буде обмежень. А якщо Кабмін не скасовує карантин, то до людей буде приходити поліція зі штрафами та протоколами», — пояснила Кравчук.

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики Ради вже звернувся до уряду, щоб він забезпечив для підприємств зі сфери культури, туризму і креативних індустрій компенсацію втрат.

Нагадаємо, напередодні Верховна Рада провалила голосування за постанову щодо карантину вихідного дня. За проголосували лише 149 народних депутатів із 226 необхідних. Документ рекомендував Кабміну протягом трьох днів із дня набрання чинності постанови переглянути обмеження карантину вихідного дня. Зокрема, уряду радили помʼякшити заборону на роботу ресторанів і барів, торгово-розважальних центрів, спортзалів, басейнів, закладів культури та на проведення масових заходів.