Зеленський провів розмову з очільницею МВФ. Він запевняє, що Україна виконала всі вимоги для продовження програми співпраці

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Зеленський провів розмову з очільницею МВФ. Він запевняє, що Україна виконала всі вимоги для продовження програми співпраці

Пресслужба президента України

Президент Володимир Зеленський провів розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою, під час якої він зазначив, що Україна виконала всі необхідні структурні маяки для продовження програми співпраці.

Про це пише пресслужба Офісу президента.

За його словами, було затверджено реформу митниці та податкової, також уряд і Нацбанк працюють над зниженням частки неіснуючих кредитів у банках.

«На сьогодні всі структурні маяки, передбачені для перегляду програми МВФ, виконані», — заявив Зеленський.

Також вони обговорили останнє рішення Конституційного суду щодо антикорупційної реформи. У МВФ відзначили швидку реакцію влади на відновлення роботи антикорупційної системи.

«Ми ухвалили низку термінових кроків і рішень, зокрема скликали засідання РНБО, уряд вніс розпорядження щодо забезпечення функціонування реєстру е-декларацій, а я запропонував парламенту проєкт закону про перезавантаження всього складу Конституційного суду. Сьогодні немає жодних загроз для діяльності НАБУ. Наші команди обговорили повне повернення е-декларування та визначили план дій та підготовку відповідних законопроєктів», — пояснив президент.

Водночас сама Георгієва назвала розмову із Зеленським конструктивною.

«Конструктивну розмова з президентом Зеленським про реалізацію програми МВФ, незалежность центрального банку та антикорупційні зусилля. Повна домовленість щодо дій, необхідних для перегляду програми», — підкреслила вона.