Через коронавірус Рада засідатиме цього тижня лише один день. Парламент уперше очолить жінка

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Через коронавірус Рада засідатиме цього тижня лише один день. Парламент уперше очолить жінка

Заступник голови Верховної Ради Олена Кондратюк.

Струмковський Володимир / УНІАН

Через спалах коронавірусу у Верховній Раді депутати скасували три пленарні засідання цього тижня, відбудеться тільки одне — у вівторок, 17 листопада. Про це заявила другий віцеспікер парламенту Олена Кондратюк на погоджувальній раді.

В інші дні — 18,19 та 20 листопада — народні депутати будуть працювати у комітетах.

За словами Кондратюк, наразі у Раді 27 хворих депутатів, всього перехворіло понад 90. Народний депутат фракції «Голос» Ярослав Юрчишин зазначив, що через COVID-19 у голови Ради Дмитра Разумкова та першого віцеспікера Руслана Стефанчука Кондратюк тимчасово виконує обовʼязки спікера. Це перший випадок, коли Раду очолить жінка.

Партія «Слуга народу» опублікувала у Facebook порядок денний на 17 листопада. Парламентарі розглянуть такі законопроєкти:

  • № 4313 — про відтермінування запровадження «касових апаратів» для ФОПів, що працюють за спрощеною системою оподаткування;
  • постанова № 4381 про перегляд карантину вихідного дня;
  • № 4119 та № 4120 — про зарахування боргів «Нафтогазу» до спецфонду боротьби з COVID-19 та на заробітну плату шахтарям;
  • постанова № 4320 — про своєчасне інформування громадян у разі посилення карантину, щоб і люди, і бізнес могли завчасно підготуватися до нього;
  • № 3651д — про районні ради, цей законопроєкт дозволить впорядкувати відносини органів державної влади і місцевого самоврядування у зв’язку із утворенням та ліквідацією районів.

Окрім того, у Раді створять робочу групу для розв’язання конституційної кризи. Її члени напрацьовуватимуть законопроєкти стосовно повернення е-декларування.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський захворів на коронавірус, він лікується разом із головою свого Офісу Андрієм Єрмаком у київській «Феофанії». Один день лікування Зеленського коштує 8 тисяч гривень.