Рада вирішила відтермінувати запровадження «касових апаратів» для ФОПів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Рада вирішила відтермінувати запровадження «касових апаратів» для ФОПів

rawpixel / Unsplash

Фракції Верховної Ради домовилися відтермінувати запровадження реєстраторів розрахункових операцій («касових апаратів») для фізичних осіб-підприємців.

Про це під час засідання парламенту оголосив спікер Дмитро Разумков.

Запровадження РРО планують відкласти до 1 січня 2022 року. «Це консолідована позиція усіх фракцій та груп. Сьогодні повинен бути зареєстрований цей законопроєкт», — зазначив спікер. Пізніше у Twitter Разумков додав, що цей законопроєкт планують ухвалити вже 4 листопада.

  • У вересні 2019 року депутати ухвалили закони, що зобовʼязують ФОП використовувати касові апарати. Вони вводять систему повернення коштів покупцям за виявлення нефіскальних чеків.
  • У жовтні 2019 року президент Володимир Зеленський підписав указ № 761/2019 про забезпечення сприятливих умов ведення бізнесу для фізичних осіб — підприємців (ФОП), який передбачає встановлення заборони на їхні перевірки. Крім того, документ передбачав, що з 1 січня 2020 року підприємці зможуть замість купівлі касових апаратів і видачі паперових чеків завантажити на свій смартфон відповідний додаток і видавати за його допомогою електронні чеки.