За прикладом Словаччини: Австрія планує провести масове тестування на коронавірус, щоб «врятувати» Різдво

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Австрія за прикладом Словаччини планує провести масове тестування на коронавірус до Різдва, щоб «врятувати» святкування та зробити його максимально безпечним. Про це заявив канцлер Себастьян Курц заявив в ефірі ORF.

За його словами, тестування планують провести ближче до кінця локдауну, який триватиме щонайменше до 6 грудня, та початку різдвяних святкувань.

Поки Курц не називає деталей, але обіцяє їх оголосити вже ближче до кінця наступного тижня. Першою цільовою групою стануть вчителі — у планах уряду повернути навчальні заклади до повноцінної роботи вже з 7 грудня. Також розглядають можливість відновити від 7 грудня і роздрібну торгівлю.

Нагадаємо, у Словаччині, де проживають майже 5,5 мільйона людей, провели загальнонаціональне тестування на коронавірус. Загалом протестували майже 4 млн громадян, і з них лише 1% громадян отримали позитивні тести. Тепер вони мають самоізолюватися на 10 днів.

Словаччина також вирішила запустити пілотний проєкт тестування на антиген COVID-19 на кордоні з Україною.

  • В Австрії з 17 листопада через зростання кількості хворих на коронавірус повертають суворий локдаун. На додачу до діючої комендантської години з 20:00 до 6:00 австрійців тепер зобов’язали залишатися вдома — крім виходу на роботу, за покупками, візиту до лікаря або для заняття фізичними вправами на свіжому повітрі і вигулу собак.