Комітет Ради дав старт новому конкурсу на вакантну посаду судді КСУ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Комітет з питань правової політики проголосував за оголошення нового конкурсу на вакантну посаду судді Конституційного суду. Відповідне рішення ухвалили на засіданні комітету 13 листопада, яке транслювали онлайн.

За проголосували 18 нардепів. Кандидатів у суддів вноситимуть депутатські групи та фракції. Інформацію про конкурс мають опублікувати на сайті Ради.

Голова підкомітету Ольга Совгиря нагадала, що 6 листопада на засіданні Ради під час голосування за призначення на вакантну посаду в КСУ жоден з кандидатів не отримав 226 необхідних голосів.

Нагадаємо, за квотою Ради залишилося два вакантні місця суддів КСУ. На засіданні нардепи розглянули кандидатів на одне з них: Юрія Павленка («Опозиційна платформа — За життя»), Ольгу Боднар-Петровську («Батьківщина»), Миколу Сірого («Європейська солідарність») та Наталію Денисенко («Голос»). Під час рейтингового голосування жоден з кандидатів не набрав 226 голосів, найбільше отримав Юрій Павленко — 154. Після цього його кандидатуру винесли на голосування за офіційне призначення суддею КСУ. За це рішення висловилися лише 100 депутатів.

Кандидатів на друге вакантне місце нардепи не розглядали.