«Хочете покуражитись?» Глава МОЗ Степанов обурений постом «Епіцентру» про 72-годинну пʼятницю

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Хочете покуражитись?» Глава МОЗ Степанов обурений постом «Епіцентру» про 72-годинну пʼятницю

УНІАН

Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов розкритикував «Епіцентр» за пост про 72-годинну пʼятницю — так мережа торговельних центрів відреагувала на карантин вихідного дня. Своє обурення глава МОЗ висловив на щоденному брифінгу.

«Скажу відверто, мене обурив вчора в соцмережах пост від «Епіцентру». Хочете покуражитись? Хочете робити фарс на здоровʼї людей? Якщо хочете покуражитись, поїхали зі мною в реанімації. Покуражтесь перед людьми, які помирають кожного дня. Покуражтесь перед лікарями, які кожного дня роблять все, аби зберегти життя людей. Такий вам кураж потрібен?» — зазначив Степанов.

Після повідомлень про карантин вихідного дня «Епіцентр» у Facebook написав, що вводить 72-годинну пʼятницю. Нагадаємо, що, відповідно до нових обмежень, у вихідні дні працюватимуть тільки продуктові магазини, АЗС, аптеки, зоомагазини і громадський транспорт. Ресторанам у вихідні можна буде працювати навинос, а ТРЦ і розважальні центри — закриють. Окрім того не будуть працювати магазини, що торгують одягом та будівельними матеріалами.

Степанов переконаний, що його колеги з уряду, які відповідають за контроль за дотриманням карантину, дадуть відповідну реакцію «на цей фарс та цинізм».

«Радіо Свобода» намагалось отримати коментар від «Епіцентру» щодо їхніх намірів працювати «довше» та щодо реакції на слова очільника МОЗ. Утім, там від коментарів відмовились. Згодом у коментарі «Економічній правді» керівник департаменту звʼязків із громадськістю «Епіцентру» Юлія Чудновець зазначила, що мережа магазинів ще не прийняла рішення про те, як працюватиме у суботу та неділю — зроблять це після вивчення постанови уряду.

Нагадаємо, що, окрім карантину вихідного дня, Україна відходить від адаптивного карантину, у всіх містах будуть обмеження «помаранчевої» зони. Міністр Степанов не уточнив, коли саме почнуть діяти ці обмеження.