У Харківській міськраді розповіли, коли Кернес повернеться з лікування

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Харківській міськраді розповіли, коли Кернес повернеться з лікування

Чапала Анна / УНІАН

Мер Харкова Геннадій Кернес продовжує лікуватись від наслідків коронавірусу в німецькій клініці «Шаріте» і планує повернутись додому до старту роботи новообраної міськради — у грудні.

Про це речник Харківської міськради Юрій Сидоренко розповів телеканалу «Україна 24».

15 вересня стало відомо, що Кернес захворів на коронавірус, вже наступного дня він вилетів на лікування до «Шаріте», а 2 жовтня мер Харкова отримав негативний результат тесту на COVID-19. У нього було 70% ураження легень, тому зараз лікарі намагаються відновити їх роботу в нормальному режимі.

Зазначимо, що перше фото Кернеса після шпиталізації опублікував його друг, бізнесмен Павло Фукс 10 листопада. За тиждень до цього поширювалися чутки про його смерть, але Сидоренко швидко це спростував.

Хвороба не завадила Кернесу переобратися мером Харкова на місцевих виборах. Попри фізичну відсутність він переміг одразу ж у першому турі з результатом в 60,34% голосів.

  • Раніше ЗМІ писали, що у Кернеса через коронавірус загострилися проблеми, повʼязані з наслідками поранення в 2014 році. Унаслідок замаху здоров’я Кернеса погіршилося — йому пошкодили хребет, спинний мозок, печінку та одну з легень. Після того він почав пересуватися на інвалідному візку.