Huawei через санкції США продає підрозділ Honor. Сума угоди перевищить $15 млрд

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Huawei через санкції США продає підрозділ Honor. Сума угоди перевищить $15 млрд

Qilai Shen / Bloomberg via Getty Images

Компанія Huawei продає свій підрозділ Honor більш ніж за $15 млрд.

Про це пише Reuters.

Підрозділ, за даними агентства, продають консорціуму на чолі з дистрибʼютором телефонів Digital China і урядом міста Шеньчжень. За словами джерел Reuters, угода включатиме майже всі активи, включаючи бренд, можливості досліджень і розробок і управління ланцюгами поставок. Huawei може оголосити про операцію вже в неділю.

Після продажу Honor планує зберегти більшу частину своєї управлінської команди і понад 7 тис. співробітників, а також вийти на біржу протягом трьох років.

Зазначається, що на такий крок Huawei йде через санкції США, які змушують другого за величиною виробника смартфонів у світі зосередитися на мобільних телефонах преміум-класу і корпоративному бізнесі.

Що відбувається між Huawei та США?

Протистояння між США і компанією Huawei стало продовженням торгової війни між Штатами і Китаєм. Усе почалося в серпні 2018 року, коли США ухвалили закон, що забороняє працівникам і підрядникам державних відомств використовувати пристрої китайських виробників. Цей закон стосувався й Huawei. Компанія подала в суд на уряд США та спробувала оскаржити заборону.

На початку 2019 року Міністерство юстиції США звинуватило Huawei у промисловому шпигунстві. В американському уряді вважають, що техніка Huawei надає китайським спецслужбам доступ до зашифрованих даних пристроїв. Компанія звинувачення заперечує.

17 травня 2019 року президент США Дональд Трамп підписав указ про заборону використовувати обладнання Huawei на території країни. Заборона набула чинності 13 серпня.

Після підписання відповідного указу президентом Міністерство торгівлі США внесло китайську компанію Huawei та повʼязаних з нею юридичних осіб у свій «чорний список» через загрозу нацбезпеці.

Після цього від співпраці з Huawei почали масово відмовлятись американські компанії. У травні 2020 року Трамп продовжив санкції проти Huawei ще на рік.