Вночі: ще один підозрюваний щодо «Роттердам+» вийшов з-під варти, Ястремська перемогла експершу ракетку світу

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Ще один підозрюваний у справі «Роттердам+» вийшов під заставу

Солом’янський районний суд Києва відпустив із-під варти ще одного підозрюваного у справі «Роттердам+» — ексначальника відділу НКРЕКП Тараса Ревенкова. Його відпустили під заставу 1 млн 900 тис. грн. Про це повідомляє «5 канал».

Раніше суд дозволив вийти під заставу іншому підозрюваному у справі «Роттердам+» — колишньому члену НКРЕКП Володимиру Євдокімову.

Дональд Трамп заявив про вибух ракети «Буревісник» у Росії

Президент США Дональд Трамп заявив, що 8 серпня в Архангельській області Росії вибухнула крилата ракета з ядерною енергетичною установкою «Буревісник» (Skyfall за класифікацією НАТО).

«Сполучені Штати багато чого вчаться на вибуху ракети в Росії. У нас схожі, хоча й більш передові технології. Вибух російської Skyfall змусив людей хвилюватися про забруднення повітря в районі випробувань і далеко за його межами. Недобре!» — написав Трамп у Twitter.

Раніше вчений Джеффрі Льюїс із Інституту міжнародних досліджень Мідлбері теж заявив, що аварія могла статися під час випробувань крилатої ракети «Буревісник», або ж Skyfall.

Тенісистка Ястремська перемогла експершу ракетку світу

19-річна українська тенісистка Даяна Ястремська обіграла колишню першу ракетку світу Каролін Возняцьку з Данії. Як повідомляє «Радіо Свобода», це сталося в першому колі престижного турніру в американському місті Цинциннаті. Обидва сети завершилися з рахунком 6:4.

Наступною суперницею Ястремської стане росіянка Світлана Кузнецова.

Ястремська в новому рейтингу WTA є 32-ю ракеткою світу.

Суд у Росії продовжив арешт шістьом фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір»

Кіровський районний суд у Ростові-на-Дону в Росії продовжив арешт чотирьом фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір». Про це повідомляє «Кримська солідарність».

Йдеться про Османа Аріфмеметова, Владлена Абдулкадирова, Сервета Газієва, Рустема Шейхалієва, Фархода Базарова, Біляла Аділова. Розглядав клопотання слідства про продовження запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою Кіровський районний суд міста Ростов-на-Дону», — йдеться в повідомленні.

Підозрювані залишаться під вартою щонайменше до 15 листопада.

У США набуває чинності обмеження на обладнання Huawei для держструктур

У Сполучених Штатах з вівторка, 13 серпня, починає працювати заборона на придбання державними відомствами та компаніями обладнання китайських компаній Huawei, ZTE та низки інших. Про це пише Інтерфакс-Україна з посиланням на Федеральний резерв США.

Заборона триватиме два роки. Утім, кожне відомство має право один раз її порушити. У цьому разі вони повинні обґрунтувати свою позицію у відповідних комітетах американського Конгресу.