Реакція кандидатів на результати виборів у США: Трамп «не заспокоїться» та йде до суду, Байден обіцяє бути президентом «для всіх американців»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Реакція кандидатів на результати виборів у США: Трамп «не заспокоїться» та йде до суду, Байден обіцяє бути президентом «для всіх американців»

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Президент США Дональд Трамп після оголошення підрахунків голосів ЗМІ заявив, що вибори ще не закінчилися і його штаб буде відстоювати свою позицію в суді.

Про це йдеться в заяві чинного американського лідера.

«Ми всі знаємо, чому Джо Байден поспішає видати себе за переможця, і чому його союзники з засобах масової інформації так намагаються йому допомогти: вони не хочуть, щоб істину було викрито. Простий факт: ці вибори ще геть не завершені. Джо Байден не був визнаний переможцем у жодному штаті, не кажучи вже про штати, в яких проводиться обовʼязковий перерахунок голосів, або в штатах, де наша кампанія має обґрунтовані та законні юридичні сумніви, які можуть відтермінувати остаточного переможця», — сказав Трамп.

Як приклад він навів штат Пенсильванія, де спостерігачам від чинного президента «не був дозволений повноцінний доступ» для спостереження за процесом підрахунку голосів.

«Легальні голоси вирішують, хто є президентом, а не засоби масової інформації. Американський народ має право на чесні вибори: це означає підрахунок усіх легальних виборчих бюлетенів і неврахування нелегальних виборчих бюлетенів. Це єдиний спосіб забезпечити повну довіру громадськості до наших виборів», — додав він.

Також Трамп зазначив, що вже в понеділок, 9 листопада, його команда почне судовий процес, щоб «забезпечити повне дотримання виборчого законодавства і щоб посаду отримав законний переможець».

«Я не заспокоюся, доки американський народ не отримає чесного підрахунку голосів, на який вони заслуговують, і чого вимагає демократія», — додав він.

Зі свого боку Джо Байден лаконічно подякував громадянам США і запевнив, що буде президентом для всіх американців.

«Америко, для мене велика честь, що ви вибрали мене керівником нашої великої країни. Подальша робота буде важкою, але я обіцяю вам наступне: я буду президентом для всіх американців, незалежно від того, голосували ви за мене чи ні. Я збережу вашу довіру», — написав він на своїй сторінці у Twitter.