У Конституційному суді заявили, що дружина власника серверів із деклараціями понад 10 років працює в КСУ, а ОАСК спростував наявність позову

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Конституційному суді запевняють, що голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков знав, що дружина власника компанії «Алтаюр», на серверах якої зберігаються декларації посадовців, понад 10 років працює в КСУ.

Про це повідомили у пресслужбі суду.

«На момент укладення у 2017 році договору оренди серверів з ТОВ «Алтаюр» Національному агентству з питань запобігання корупції було відомо, що дружина власника товариства Андрія Мартиненка Ганна Мартиненко понад 10 років є працівницею Конституційного Суду України та обіймає посаду головного консультанта відділу юридичного супроводження розгляду конституційних скарг управління опрацювання конституційних скарг Правового департаменту Секретаріату КСУ», — йдеться в заяві.

У Конституційному суді наголосили, що у 2017 році у НАЗК не виникало жодних запитань чи занепокоєння через місце роботи Ганни Мартиненко.

Також у КСУ уточнили, що з квітня 2020 року вона перебуває у відпустці для догляду за дитиною до трьох років.

Окрім цього, Окружний адміністративний суд Києва спростував інформацію про те, що нібито компанія «Алтаюр» подала позов із вимогою, щоб НАЗК припинило зберігати е-декларації на її серверах.

«ОАСК станом на 14:00 5 листопада не отримував такої позовної заяви», — заявили в суді.