Вірменський режисер звинуватив Україну у продажі Азербайджану фосфорних бомб. Зеленський назвав це фейком

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вірменський режисер звинуватив Україну у продажі Азербайджану фосфорних бомб. Зеленський назвав це фейком

Instagram / sarik_andreasyan

Президент Володимир Зеленський спростував продаж Україною Азербайджану фосфорних боєприпасів, які той нібито застосовує в Нагірному Карабаху.

Про це президент написав у власному Telegram-каналі.

Інформацію про це раніше поширив вірменський кінорежисер Сарік Андреасян. На своїй сторінці у соцмережі він розповів про давнє знайомство із Зеленським і звинуватив його у продажі Азербайджану фосфорних боєприпасів для «зміцнення дружби».

Зі свого боку Зеленський закликав режисера «не брати на себе роль носія чужих фейків». «Україна ніколи й нікуди не постачала ніяких фосфорних бомб. Взагалі. Особливо в місця, де вже гаряче і де вже багато гарячих голів, які хочуть там щось «геополітично порєшать», — написав президент.

Зеленський додав, що Україна виступає проти будь-яких кривавих конфліктів, не підтримує ескалацію і не підживлює протистояння. «По-друге, нам прекрасно відомо, хто та чому вкидає подібну «інформацію». У нас вже є імунітет до всього цього. Є він і у Європи», — зазначив український лідер.

Також, на думку українського президента, завдання всіх митців, усіх діячів культури — допомагати деескалації, гасити агресивні емоції, не посилювати суперечності та не поширювати фейки.