Зеленський приїхав на засідання фракції «Слуга народу» й закликав підтримати свій законопроєкт про звільнення суддів КС

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Зеленський приїхав на засідання фракції «Слуга народу» й закликав підтримати свій законопроєкт про звільнення суддів КС

Офіс президента / Telegram

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у засіданні фракції «Слуга народу» та закликав депутатів підтримати дострокове припинення повноважень чинного складу Конституційного суду. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

За словами Зеленського, якщо не відновити довіру суспільства до Конституційного суду, країна втратить можливість отримати будь-яку міжнародну фінансову допомогу. Крім того, під загрозою опинилися безвізовий режим, а також підтримка міжнародних партнерів.

«Якщо ви проголосуєте за це рішення [про звільнення чинного складу КС], ви голосуватимете для народу. В іншому разі ви захищаєте суддів Конституційного суду», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський подав до Ради законопроєкт, який передбачає звільнення усіх суддів Конституційного суду та початок відбору нового складу КСУ. Венеційська комісія визнала цей законопроєкт порушенням Конституції.

Після засідання нардепка фракції Галина Янченко розповіла про його підсумки. Головна тема — Конституційний суд та скандал довкола нього.

«[Законопроєкту Зеленського] завтра немає у порядку денному, пропрацьовуються інші паралельні сценарії (відповідальність суддів за можливі порушення, які вони вчинили). Президентський законопроєкт — основний сценарій», — зазначила Янько.

Перед засіданням фракції депутат Олександр Качура у коментарі журналістам заявив, що ні за яких обставин не буде голосувати за законопроєкт Зеленського.

Перешкоджає депутату підтримати даний законопроєкт отримана юридична освіта, стверджує Качура.