Офіс президента: Зеленський вимагає від суддів КС пояснити свої останні рішення. Від відповіді залежить, чи буде ескалація

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Офіс президента: Зеленський вимагає від суддів КС пояснити свої останні рішення. Від відповіді залежить, чи буде ескалація

Facebook / Офіс президента

Президент Володимир Зеленський зажадав від суддів Конституційного суду пояснити останні рішення установи, що стосуються антикорупційного законодавства.

Про це в коментарі Інтерфакс-Україна розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

«Від чіткої відповіді суддів КС залежить подальший розвиток подій. Чи продовжиться ескалація, чи криза буде розвʼязана швидко й ефективно», — сказав Подоляк.

За його словами, ніхто не очікував, що Конституційний суд, який мав стати своєрідним символом непорушності нової системи, «раптом у лічені дні перетвориться на агресивного політичного гравця».

При цьому Подоляк зазначив, що у президента Зеленського є низка інструментів, які дозволять повернути конфліктну ситуацію в нормальне русло. «Серед них — спеціальне засідання РНБО, яке цілком може дати належну політико-правову оцінку позиції КС з виробленням подальших рекомендацій всім органам виконавчої влади. Більш жорсткий інструмент — спеціальне засідання Верховної Ради, на якому потрібно буде заслухати суддів КС, щоб зрозуміти їхню мотивацію», — пояснив він.