ВООЗ: Нова фаза пандемії може потребувати поновлення локдауну та «жертвування» особистим життям людей

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
ВООЗ: Нова фаза пандемії може потребувати поновлення локдауну та «жертвування» особистим життям людей

BSIP / Contributor

У Всесвітній організації охорони здоров’я попередили, що контроль за пандемією може потребувати «жертвуванням» особистим життям багатьох людей та новим закриттям другорядних підприємств, оскільки інфекція просочується до найбільш вразливих верств населення. При цьому у ВООЗ не вважають закриття шкіл ефективним засобом боротьби з поширенням коронавірусу.

ВООЗ попередила на брифінгу в понеділок, що світ сильно відстає в боротьбі з пандемією, і для подолання кризи знадобляться жорсткіші заходи, повідомляє Business Insider.

Заява надійшла на тлі посилення спалахів коронавірусу в США та Європі.

«Може знадобитися закриття та обмеження пересування й наказ залишатися вдома, щоб побороти цю фазу пандемії», — сказав виконавчий директор програми ВООЗ із надзвичайних ситуацій в галузі охорони здоров’я доктор Майк Раян.

Він також додав, що може знадобитися «жертвування багатьма, багатьма людьми у сенсі їхніх особистих життів».

ВООЗ також розкритикувала уряди деяких країн за недостатні зусилля щодо зменшення поширення вірусу в період першої хвилі пандемії.

Наприкінці літа організація переконувала, що молод є найбільшим поширювачем інфекції, проте зараз переконана, що коронавірус почав просочуватися до старших і більш вразливих верств населення — зокрема підвищується показник середнього віку пацієнтів.