В Італії протести проти карантину переросли в заворушення. Поліція застосувала газ — є розграбовані магазини

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В італійських Мілані, Турині, Неаполі і Генуї відбулися сутички демонстрантів і поліції. В країні через другу хвилю коронавірусу влада посилила карантинні заходи, що викликало акції протесту.

Як пише Ansa, протести проти жорстких обмежень увечері 26 жовтня пройшли майже по всій Італії, але у вищезазначених містах вони переросли в заворушення.

Поліція застосувала сльозогінний газ, а демонстранти кидали каміння і пляшки перед штаб-квартирою регіону Ломбардія в Мілані. Вони підпалили сміттєві баки і атакували групу поліцейських. Затримано мінімум 18 осіб.

У Турині в протесті брали участь таксисти і власники ресторанів. Таксисти заблокували центральну площу Кастелло, а ресторатори влаштували «кладовище» посуду перед префектурою. У Турині також спостерігалося мародерство — розграбовані кілька магазинів.

У Неаполі та Генуї були точкові сутички з поліцією. До цього насильство було у Римі.

  • В Італії добовий приріст хворих на коронавірус виріс до 17 тисяч. Всього за час пандемії захворіли 543 тисячі осіб і померли понад 37 тисяч. В Італії добовий рекорд зафіксували 25 жовтня.
  • Раніше повідомляли, що Європа бʼє рекорди з добової захворюваності на коронавірус. Країни вводять додаткові заходи карантину (комендантську годину, обмеження на поїздки, зачиняють місця скупчення людей). Ірландія і Чехія вже оголосили локдаун. Франція ввела комендантську годину в 54 департаментах і на заморських територіях.