В Італії посилили карантин через рекордну кількість хворих на коронавірус

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
В Італії посилили карантин через рекордну кількість хворих на коронавірус

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

В Італії з неділі, 18 жовтня, через рекордну кількість хворих на коронавірус посилили карантин.

Про це повідомляють на сайті уряду країни.

Згідно з новими правилами, мери італійських міст можуть закривати для відвідування популярні центральні площі й вулиці, де часто утворюються скупчення людей, з 21:00.

До того ж заклади харчування, в яких немає місць для сидіння, повинні будуть зачинятися о 18:00, а в ресторанах та барах за одним столом можуть розташуватись не більш ніж 6 осіб.

Розважальні заклади також закриватимуться о 21:00.

Окрім цього, на дистанційне навчання переводять старшу школу, проте у випускних класах запроваджується змішане навчання. Інші школярі поки що продовжать навчання у класах, водночас посадовці розробляють зміну розкладу, щоби зменшити навантаження на громадський транспорт. Університети можуть самостійно вирішувати, у якому форматі працювати.

  • Кількість нових випадків COVID-19 в Італії стрімко зростає з минулого тижня. Минулої доби в країні зареєстрували понад 11,7 тисячі випадків, що є найбільшою кількістю від початку епідемії.
  • На початку жовтня уряд Італії продовжив режим надзвичайного стану, введений на початку року, до 31 січня 2021-го через новий спалах захворюваності на коронавірус. Окрім цього, був затверджений указ про нові заходи боротьби з поширенням епідемії, зокрема державним органам дозволили створювати «червоні» зони, ізолюючи райони, де стався спалах коронавірусу.
  • Режим НС у звʼязку з пандемією в Італії запровадили в січні 2020 року. Загалом в Італії коронавірус підхопили вже понад 410 тис. людей, померли 36,5 тис.