В ОПзЖ заявили про підготовку крадіжки голосів виборців у Києві. Журналісти розповіли, що до Київради намагаються «затягнути» Пальчевського

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
В ОПзЖ заявили про підготовку крадіжки голосів виборців у Києві. Журналісти розповіли, що до Київради намагаються «затягнути» Пальчевського

Facebook / Андрей Пальчевский

«Опозиційна платформа — За життя» заявила про підготовку спроби розкрадання голосів, відданих за політичну силу під час місцевих виборів.

Про це повідомили у пресслужбі політсили.

«Зловмисники мають намір викрасти виборчі бюлетені з голосами, відданими за «Опозиційну платформу — За життя» у дільничних виборчих комісіях у Дарницькому, Шевченківському й Оболонському виборчих округах, під час перерахунку бюлетенів», — йдеться в повідомленні.

Водночас журналістка Соня Кошкіна у своєму Telegram-каналі розповіла, що в заяві не уточнюється, що «тирити» збираються свої ж, причому на користь Пальчевського, оскільки його партія не долає 5-відсотковий бар’єр, щоби потрапити до Київради.

«Головним бенефіціаром проєкту є Вадим Столар. Друга частина його інтересу сконцентрована в ОПзЖ (він очолює міську організацію). А виборами займається його людина — Михайло Наконечний. Зараз Наконечному дана команда будь-якими правдами і неправдами затягнути Пальчевського до Київради. За рахунок ОПзЖ. У базових для біло-блакитних районах міста: Соломʼянському, Оболонському, Дарницькому. Сценарій — відправити на перерахунок», — написала вона.

  • 25 жовтня на місцевих виборах українці голосували за своїх представників на всіх рівнях — від голів сіл і об’єднаних територіальних громад до обласних рад. У великих містах обирали також міські ради та мерів. Голосування відбувалося на всій території України, крім окупованих Криму та частини Донбасу. «Бабель» вів текстову трансляцію.
  • У місцевих виборах взяли участь 36,88% виборців, проголосував 10 556 621 громадянин, повідомили в ЦВК.
  • За даними екзит-полів, до Київської міської ради ввійдуть УДАР і ще шість партій, а Віталій Кличко отримав найбільшу кількість голосів.