Передвиборчу кампанію Пальчевського на мери Києва фінансує Вадим Столар — давній друг Кличка

Автори:
Вікторія Мартинюк, Марія Жартовська
Дата:
Передвиборчу кампанію Пальчевського на мери Києва фінансує Вадим Столар — давній друг Кличка

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Передвиборчу кампанію кандидата в мери Києва Андрія Пальчевського, який балотується від партії «Перемога Пальчевського», фінансує давній друг Віталія Кличка і неформальний куратор забудови Києва Вадим Столар. Це «Бабелю» підтвердили три не повʼязані між собою джерела.

Крім того, за даними Bihus.info, Пальчевського консультує бізнес-партнер і політтехнолог Столара Сергій Влащенко. У розмові з «Бабелем» технолог цю інформацію не підтвердив і не спростував, але зізнався, що «по-дружньому допомагає Пальчевському». Сам кандидат у мери ймовірні відносини зі Столаром не коментує.

За словами іншого анонімного джерела «Бабеля» у штабі «Слуги народу», у партії «Перемога Пальчевського» також зацікавлений бізнесмен Ілля Павлюк.

Уперше його імʼя зʼявилося у ЗМІ під час президентської кампанії Зеленського. За інформацією «Бабеля», тоді Павлюк відповідав за організацію виборчих дільниць, пошук спостерігачів, членів дільничних виборчих комісій, довірених осіб кандидата Зеленського і за оренду офісів «ЗеКоманди» в Києві та низці областей.

Співрозмовник «Бабеля» у виборчому штабі «Слуги народу» розповів, що Столар працює по Києву, а Павлюк – по всій Україні. «Сам він не фінансує — грошей немає, але шукає партнерів, які могли б підтримувати партію в Одесі, Чернівцях, Вінниці, Луцьку. Річ у тім, що ніде, окрім Києва, Пальчевський не злітає», — стверджує співрозмовник.

«Бабель» кілька разів намагався звʼязатися з Павлюком, але він не відповідає на дзвінки й уникає публічності.