Нацрада перевірить телеканал NewsOne через «розпалювання ворожнечі»

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ «Новини 24 години» (супутниковий телеканал NewsOne) через висловлювання в День пам’яті та примирення.

Про це повідомляють на сайті Нацради.

У межах моніторингу ефірів телеканалу 8—10 травня регулятор перевірив програму «Протистояння». У Нацраді зазначають, що поширені в ефірі цієї програми твердження про службу значної кількості євреїв у військах Третього рейху та існування єврейських дивізій СС мають ознаки заперечення і спотворення Голокосту, розпалення ворожнечі щодо єврейського народу, «який зазнав мільйонних жертв від дій формувань СС та інших військових формувань нацистського Третього рейху».

Зокрема, один із гостей — Андрій Пальчевський — сказав, що під час Другої світової війни 180 тисяч євреїв воювали у німецьких військах, і «єврейський народ якось живе із цим».

Інший гість передачі — Вадим Карасьов — висловився таким чином: «Я можу сказати, що були єврейські дивізії СС, були євреї. Ну, і що скасовує Голокост? Це скасовує те, що німці називали остаточним вирішенням питання».

Під час позапланової перевірки Нацрада перевірить дотримання законодавчих норм, якими не допускається використання телерадіоорганізацій для закликів до розв’язування війни або її пропаганди. Перевірка телекомпанії відбудеться після завершення карантину.