Bihus.info: Кандидата в мери Києва Пальчевського просуває технолог ОПзЖ. Також у політика є спільний бізнес із росіянами

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Bihus.info: Кандидата в мери Києва Пальчевського просуває технолог ОПзЖ. Також у політика є спільний бізнес із росіянами

Facebook / Андрей Пальчевский

Кандидата в мери Києва Андрія Пальчевського консультує політтехнолог президентської кампанії Петра Порошенка 2019 року, нині повʼязаний з партією «Опозиційна платформа — За життя». Також у кандидата знайшли бізнес-звʼязки з Росією та окупантами на Донбасі.

Про це повідомляє Bihus.Іnfo.

Авто Сергія Влащенка, який керував відділом з ідеології та медійного супроводу передвиборчого штабу експрезидента Порошенка, регулярно приїздить до будинку учасника змагань на пост глави столиці.

Влащенко каже, що не працює на Пальчевського, хоча вони разом їздили на відкриття однієї з приймалень політика. Сам кандидат не відповів на питання щодо зв’язків з політтехнологом. Зустрічей кандидата в мери з іншими консультантами наразі не зафіксовано.

Влащенко у виборчій кампанії Порошенка 2019 року представляв інтереси бізнесмена Вадима Столара з окружного штабу експрезидента, якого громадський проєкт «Карусель-2019» назвав «смотрящим» земельно-будівельних справ Києва та «куратором» чинного мера Віталія Кличка.

В руках Столара нібито були сконцентровані бюджетів усіх агітаційних структур: наметів, соцопитувань, публічних заходів та зусиль з підкупу виборців.

Нині Столар — народний депутат від партії «Опозиційна платформа — За життя». Він також є членом парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики.

Наразі саме Столар виступає фінансовим донором кампанії Пальчевського, повідомляють журналісти. Також зазначається, що до травня 2020 року партії «Перемога Пальчевського» не існувало — політик купив партію та перейменував її.

«Два тижні спостерігали, як Пальчевський веде свою передвиборчу кампанію. Ніяк. За межами телевізора немає ніякої активності. Здається, що Партія Пальчевського — це такий величезний рекламний міхур, тому що він постійно сидить вдома», — говорить Денис Бігус.

Також журналісти знайшли в Пальчевського бізнес у Москві. За їхніми даними, політик має зв’язки з рейдерами та бізнесом на окупованому Донбасі. В Україні Пальчевський володіє клінікою Eurolab, до 2010 року — разом із російським бізнесменом Олексієм Кириловим.

Зараз клініка Пальчевського переписана на офшорну фірму Amerton Group Limited, яка обслуговує російський бізнес, зокрема — інтереси російського кримінального авторитета Віталія Кочеткова, підкреслює Bihus.info.