На Вінниччині двоє чоловіків напали на виборчу комісію і намагалися викрасти виборчі документи

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
На Вінниччині двоє чоловіків напали на виборчу комісію і намагалися викрасти виборчі документи

Національна поліція

У Вінницькій області поліція затримала двох осіб за напад на членів виборчої комісії.

Про це повідомляється на сторінці управління поліції у Вінницькій області.

Інцидент стався в Тульчинському районі. Зловмисники напали на комісію, яка після підрахунку голосів виходила з приміщення дільниці з виборчою документацією, та намагалися ці документи викрасти.

Правоохоронці затримали нападників і доставили у відділ поліції. Ними виявилися 25-ти та 29-річний жителі одного з сіл Тульчинського району. У момент скоєння правопорушення чоловіки перебували в стані алкогольного спʼяніння.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження у ч. 3 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або роботі виборчої комісії) і ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

  • На місцевих виборах 25 жовтня українці голосували за своїх представників на всіх рівнях — від голів сіл і об’єднаних територіальних громад до обласних рад. У великих містах обирали також міські ради та мерів. Голосування відбувалося на всій території України, крім окупованих Криму та частини Донбасу. «Бабель» вів текстову трансляцію.
  • У день місцевих виборів поліцейські зафіксували 4 375 заяв та повідомлень про порушення, проте загалом волевиявлення в Україні пройшло спокійно.